Dansk - English
Facebook logo
ERP hjælper producenter med certificering af miljøvenlige computere og displays over hele Europa.
ERP hjælper producenter med certificering af miljøvenlige computere og displays over hele Europa.

ERP hjælper producenter med certificering af miljøvenlige computere og displays over hele Europa. ERP’s standard for genanvendelse er godkendt af EPEAT som auditeringsstandard for håndtering af udtjente elektronikprodukter.

PrintEmailBookmark/FavoritesShare
Mail Print Add Social

Marts 2016

ERP er den ideelle samarbejdspartner for producenter af miljøvenligt elektrisk og elektronisk udstyr. ERP’s tekniske standard TS.EW.001 for WEEE operatører er fornyligt blevet anerkendt som kompatibel auditeringsstandard, der opfylder EPEAT’s end-of-life krav til  pc’ere og displays. EPEAT er et globalt system, der giver miljøvenligt elektronik en bedømmelse, en såkaldt rating, samtidig med at det styrker synligheden af de produkter, som præsterer enestående rent miljømæssigt.

Opfyldelsen af end-of -life krav er en vigtig del af EPEAT og certificeringen, hvor specielt kravet ”auditering af WEEE operatører” får stigende betydning.  ERP’s standard er anerkendt i alle EU og EFTA lande og til dato har ERP allerede certificeret 34 operatører .

Siden 2012 har”ERP” været ekspert i håndtering af elektrisk og elektronisk udstyr, når det bliver end-of-life og er det eneste selskab, der er direkte repræsenteret i 15 europæiske lande”, siger Umberto Raiteri, CEO og ERP’s præsident. ”Den nylige EPEAT godkendelse er blot en af de mange nationale og europæiske kvalitetsstandarder, som vore WEEE affaldshåndteringsoperatører har opnået. De kriterier, som ERP forlanger at deres behandlings- og genindvindingsoperatører skal overholde, opfylder de højeste miljøstandarder, og vi er meget glade for den anerkendelse, der er blevet os til del.

Mange producenter, der er aktive i flere forskellige europæiske lande værdsætter ERP’s ydelser på tværs af landegrænser. Derudover drager ERP’s kunder fordel af ERP’s kompetencer i mere end 30 lande, fra håndteringen af de forskellige lovgivninger på affaldsområdet til de deraf følgende administrative udfordringer.

ERP’s TS.EW.001 er en standard, som definerer minimumskravene til en operatør, som udfører håndtering af WEEE, opbevaring og behandling. Ved regelmæssige auditeringer af hele operatørkæden sikrer ERP, at de ydelser, som kunder og medlemmer tilbydes, oveholder alle lovmæssige krav samt ERP’s egne høje kvalitetskrav.

For at blive EPEAT certificeret skal producenter opfylde 10 strenge miljøkriterier, fra design til produktion, og produktets levetid. ERP har bevist, at kvaliteten er i højsædet, når ERP supporterer sine kunder med en certificering, der vidner om, at netop deres produkter skiller sig miljømæssigt ud.

Læs mere her: ERP’s home page