Dansk - English
Facebook logo
Green Alley Award 2016: Vi forener grønne ideer lige fra Berlin og London til Helsinki
Green Alley Award 2016: Vi forener grønne ideer lige fra Berlin og London til Helsinki

Vi støtter Europas’s første årlige iværksætter konkurrence, der fremmer cirkulær økonomi! Green Alley Award 2016 opfordrer unge iværksættere med grønne ideer om at melde sig til denne konkurrence.

PrintEmailBookmark/FavoritesShare
Mail Print Add Social

Green Alley Award 2016: Vi forener grønne ideer lige fra Berlin og London til Helsinki

ERP Finland er officiel Green Alley Award 2016 partner. Konkurrencen er den første af sin slags i Europa, som adresserer emner relateret til cirkulær økonomi. Vi er begejstrede over samarbejdet med det Berlin baserede firma, Green Alley, som har været vært for iværksætterkonkurrencen siden 2014. Sammen med Tysklands crowdfunding pionær, Seedmatch og accelerator progammet, Bethnal Green Ventures baseret i London, leder vi efter de mest innovative forretningsideer inden for cirkulær økonomi. Der er frist til den 27. juli 2016 for unge iværksættere og entreprenører til at ansøge om deltagelse i konkurrencen – vi er på udkig efter kreative ideer, som kan bidrage til at nå målsætningerne i en cirkulær økonomi.

Forudsætningerne for en succesfuld deltagelse i Green Alley konkurrencen er følgende. Iværksætterens forretningsmodel skal være relateret til bevarelsen af ressourcer og minimering af affaldsstrømme, enten gennem oplysningskampagner, nye teknologier eller tjenester inden for dette område.

  • minimering af affald, genbrug eller genanvendelse af affald, emballage, elektronikskrot, batterier, solcellepaneler, m.m.
  • udskiftning af ikke-fornybare ressource med alternativer, som er fuldt genanvendelige
  • reparation, renovering af produkter eller forlængelse af disses livscyklus
  • forbedring af genanvendelsen af produkter og materialer
  • forbedring af produktdesign med fokus på miljøpåvirkningen gennem hele produktets livscyklus
  • lukning af en materialecyklus gennem genanvendelse og istandsættelse
  • informationskampagner om genanvendelse og bæredygtighed gennem nye ydelser, produkter og teknologier
  • Styrkelse af producentansvaret og overholdelsen af de europæiske affaldsregulativer

 

Sidste år så vi en festlig opstart for Green Alley prisen i de to hubs i Berlin og London. I år er det ERP Finlands tur til at vise, at også Helsinki og Norden har en pulserende platform for konkurrencens opstart.

De finske forbrugere er meget miljøbevidste på et højt niveau og genanvendelse af elektronikaffald  er en af de strømme, som udvikler sig hurtigst I Finland, hvorved grobunden er skabt for en bæredygtig cirkulær økonomi. Olli Alanen, som er landechef I ERP Finland siger: “Udover London og Berlin kan Helsinki ses som en by formet af en frisk og ung opstartsplatform.  Gamle måder at tænke på er bevidst udfordret her, og der tøves ikke med nye fremgangsmåder. Hos ERP tror vi fuldt og fast på, at hele industrien så vel som vores kunder vil kunne drage fordel af den innovative kraft fra grønne iværksættere”.

Sammen med en international komite, vil ERP Finland gennemgå og bedømme alle ansøgningerne og foretage den endelige nominering af finalisterne. Seks finalister vil blive inviteret til et et dags arrangement I Berlin, hvor de også vil kunne forme deres forretningsmodel i specielle workshops, hvor de også kan få støtte fra særlige eksperter. For at kunne facillitere dette vil internationale eksperter og iværksættere blive inviteret med – alle med baggrundsviden inden for emner relateret til cirkulær økonomi.

“Derudover giver Green Alley arrangementet alle finalisterne en unik chance for at udvide deres netværk gennem værdifulde kontakter. “Det vil glæde os meget, hvis denne pris kunne tjene som en vugge for et frugtbart samarbejde mellem iværksættere og eksperter. Gammel økonomi møder ny økonomi – der skal udveksles erfaringer og nye forretningsmodeller skal evalueres med henblik på deres lancering på markedet på et europæisk niveau”, siger Olli Alanen.

Efter workshops og ekspertsamtaler vil alle seks finalister få fem minutter til at præsentere ideen bag deres grønne iværksætterprojekt foran en international jury og et publikum bestående af repræsentanter fra pressen, iværksætter- og forretningsverdenen. Den som er mest overbevisende bliver vinder af Green Alley Award 2016. Prisen er ikke blot en formel anerkendelse men inkluderer også en pakke bestående af kontanter og ydelser til en værdi af op til 30.000 euro. Derudover giver det mulighed for at deltage i et accelerator program, der giver adgang til en investor eller crowdfunding kampagne. Det er også værd at nævne, at vinderen får sponseret 6 måneders fri adgang til Green Alley’s samarbejdsplatform i Berlin.

For yderligere information, se www.green-alley-award.com