Dansk - English
Facebook logo
Green City Solutions fra Dresden er vindere af Green Alley Award 2016.
Green City Solutions fra Dresden er vindere af Green Alley Award 2016.

Iværksætterne Green City Solutions er vindere af den internationale pris Green Alley Award 2016.

PrintEmailBookmark/FavoritesShare
Mail Print Add Social

Iværksætterne Green City Solutions er vindere af den internationale pris Green Alley Award 2016. Denne pris er den første af sin slags og gives til iværksættere inden for cirkulær økonomi.

Green City Solutions har haft held til at kombinere en konstellation af mos med en IoT teknologi, som giver ren luft og formindsker varmen i storbyen. Et enkelt “bytræ” gør det ud for 275 træer, idet det årligt absorberer 100 kg CO2, hvorved der sikres ren luft tillige med et behageligt storbymiljø. Denne kombination anvendes allerede i Europa og Asien. Med prisen fulgte en kontant belønning samt ydelser til en værdi af 30.000 euro. Seks finalister fra henholdsvis Tyskland, Finland, Frankrig og U.K. præsenterede deres absolut bedste ideer foran juryen og et publikum.

Green City Solutions er lykkedes med dette projekt, fordi de adresserer en af de største farer, som menneskeheden står over for. Denne konstellation er en fuldstændig ny løsning, som har stor effekt og kan implementeres i alle dele af verden. Derudover præsenterede teamet deres forretningsmodel på en tydelig og professional made”, siger Jan Patrick Schulz, som er adm. Direktør i Green Alley Investment.

Naomi Climer tidligere præsident og medlem af Britisk Teknologisk Institut samt protektor for Green Alley Award 2016 supplerer: ”Juryen var i særdeleshed imponeret over den metode, som Green City Solutions har anvendt, fordi den kombiner moderne IoT teknologi med økosystemløsninger. Deres forretningsmodel er let at anvende og er målbar. Begge disse faktorer har spillet en væsentlig rolle i juryens beslutningsproces. Som jeg ser det, har alle de præsenterede ideer potentiale. Jeg ønsker alle de deltagende iværksættere fortsat vind i sejlene, og jeg føler mig overbevist om, at de alle vil finde egnede investorer til deres forretningsmodeller”.

Før præsentationen af deres ideer om aftenen deltog finalisterne i workshops med eksperter fra industrien og affaldssektoren for at diskutere forretningspotentialet.

Jonne Hellgren, CEO Repack, holdt hovedtalen ved prisoverrækkelsen. Han berettede bl.a. om sine erfaringer med at starte en forretning op. Han gav det råd til iværksætterne aldrig at give op og følge egne instinkter. RePack som vandt Green Alley Award 2014 er for tiden ved at udvide sine forretningsområder til det tyske og hollandske marked.

Der blev efterfølgende afholdt en panel diskussion med temaet “Døden eller business as usual” hvor deltagerne diskuterede, hvorledes erfarne og nye spillere på markedet kan lære af hinanden og hvorledes en cirkulær økonomi kan bygges op med et succesfuldt forløb.

Siden 2014 har Green Alley som er et Landbell datterselskab, sammen med adskillige andre partnere, årligt uddelt priser til ideer som adresserer affald og håndtering af ressourcer. I sit tredje år for stiftelsen af prisen modtog Green Alley award ansøgninger fra 52 lande. Udover selve prisen og de særlige ydelser, som vinderen modtager, får Green City Solutions også mulighed for at modtage investeringssupport.

Information om Green Alley Award, finalister samt billeder fra prisoverrækkelsen kan ses på  www.green-alley-award.com.

Om Green Alley Award:

Green Alley Award uddeles til iværksættere og entreprenører indenfor cirkulær økonomi en gang årligt. Prisen er organiseret af et netværk af partnere, som er aktive på den europæiske scene inden for cirkulær økonomi. Green Alley som er initiativtager og investor inden for cirkulær økonomi, har arbejdet med Seedmatch, som er en pioner inden for crowdfunding, siden 2014. Andre partnere inkluderer London Bethnal Green Ventures (iværksætter teknologi og sociale områder), samt European Recycling Platform (ERP) Finland, en kollektiv ordning til håndtering af elektronikskrot og batterier, som har førertrøjen i år.

Pressekontakt:
moc.o1521726032ce-rw1521726032d@yel1521726032lanee1521726032rg1521726032